Werkgebied fysiotherapie

Fysiotherapeuten behandelen uiteenlopende klachten zoals stoornissen in houding en bewegingsapparaat, pijnklachten, krachtsvermindering, zwellingen, bewegingsbeperking, ademhalingsproblemen, blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook de gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Net als de klachten zelf, lopen ook de oorzaken daarvan uiteen. Zo kunnen ziekte, ongevallen, werk, ouder worden en sportactiviteiten allemaal tot klachten leiden die voor fysiotherapie in aanmerking komen. De doelstelling is altijd het wegnemen of verminderen van de pijnklacht en het bewegingsprobleem.

Fysiotherapie heeft zich als paramedisch beroep sterk ontwikkeld. Het is gebleken dat voor herstel van klachten en blessures een actieve rol van de cliŽnt nodig is. Goede informatie verstrekking draagt bij aan het eigen verantwoordelijkheid nemen over de kwaliteit van het leven bij chronische aandoeningen.

De therapeuten werken conform het kwaliteitsbeleid van de beroepsorganisaties en staan ingeschreven in het register voor algemeen practicus van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Erkende praktijken kunt u herkennen aan onderstaand logo.

Wat betekent dit logo?